09 November 2011

Errrmmmmm!!!!

Aigooooo udah lama rasanya tak update blog nie.... dah bersawang rasanya hehehehehe.... tak kisah ler walaupun takde yg menjenguk atau melawat blog mak nie.... diam tak diam dah hampir 7 bulan lebih anak ku yg tercinta Muhammad Azfar Zaim meninggal kan aku dan suami ku.... tapi rasanya baru saja dia pergi meninggalkan kan kami sekeluarga.... anak ku aiman kekadang tu bertanya juga d mana abang nya... ialah walaupun zaim tak seperi kanak2 yg lain... tak pernah bermain dgn aiman... tp perhubungan adik dan abang .... soalan yg kerap aiman tanyakan ....mama... "ASAL ALONG LAMA SANGAT TIDO NIE... BILA ALONG NAK BALIK RUMAH"... walaupong dah berkali2 beritahu kat aiman yg abang nya takkan balik sampai bila2... dia akan faham untuk seketika...  entahlah sampai bila soalan itu akan keluar dr mulut aiman...

Ooooo lupa plak nak bagitau nie.. usu aiman dah dapat baby girl...hehehehehe..bestkan huhuhuhuhu... bukan aje usu aiman tp sorang lagi adik suami aku yg tinggal kat kota samarahan.... isterinya onie dah selamat bersalin baby boy anak yg ke-empat...aiiishhhhh!!!!! jelous... jelous.. jelous... huhuhuhuhu.... aku nie tah bila ler lagi nak mengandung2... lum ada rezeki lagi uuuwaaaaaaaa.... tapi takpe alhamdulillah aku merasa juga melahirkan dua orang baby boy yg hensem dan debab... aigooooooo!!!!... cuma skrg nie tinggal sorang aje lagi... tu yg rasa sunyi sikit... bukan apa kesian kat aiman... asyik tanya bila mama nak ada baby nie.... kita leh jaga...elehhhh konon leh jaga... skrg nie bila minta tulun sikit...apa ko kata kat mama dik...." alah mama nie leceh arrr" aaaiishhhhh!!!!!! anak2 zaman skrg nie... dah pandai menjawabbb....

10 Mei 2011

28 December 2003 - 28 March 2011

Belum pun sempat tuk aku bercerita berkenaan anak ku yg teristimewa buat aku dan suami... akhirnya pada tanggal 28 March 2011 Muhammad Azfar Zaim Bin Iswaidi telah pergi untuk selama-lamanya.... meningggalkan aku dan suami.... maaf kan mama dan ayah long....kami tak tahu demam along yg kali ini... adalah yang terakhir....walaupun mama dan ayah tahu.....demam itu adalah penyebab along meninggalkan mama dan ayah.... tp yg sebenarnya along dah terlalu lama merana..... takpe ler nak... di dunia aje along merana tapi di akhirat sana syurga tempat along.... along takde dosa sebesar kuman pun pada mama dan ayah... tapi mama dan ayah yang ada dosa dengan along...tidur ler sayang... tunggu mama dan ayah yer long....

Zaim dimasukkan ke HUKM pada 22 March 2011 pukul 10mlm... dia di tempatkan di wad PHDU....

Zaim demam pada ari ahad... mlm ahad tu dia demam panas... mulanya aku tak tahu yg dia demam mlm tu sebabnya aku tido di bilik sebelah coz aku pong demam... tp dlm pukul 2 lebih... en suami kejutkan aku dr tido... bagitau yg along demam... kami sama2 menjaga along mlm tu... esok nya along lembik... aku dan suami ingat nak anta along ke hospital pagi isnin tu ... tp bila aku tengok along masa dimandikan oleh bibik.... dia mcm ok aje masa tu... sebab along nie suka sangat mandi.... bila badan dia dimasukkan ke dlm tab mandi tu... dia akan tersenyum dan akan buat bunyi " arrrgggggghhh" maknanya dia suka..... aku dan suami tak jadi nak anta dia ke hospital....

Malam isnin tu plak along tak tido... badan dia berpeluh2.... basah katil tempat along tido...aku ingat kan dia jadi begitu sebab ubat batuk... coz along nie sensitif sikit gan ubat2... klu ubat tu tak sesuai gan dia... dia akan jadi tak normal.... berpeluh2 satu badan, nafas jadi kuat, kejap nangis kejap berenti nangis.... tp dlm pukul 3 lebih along tido....rasa lega bila nengok dia tido... pagi selasa tu along masih lagi lembik... tak senyum pong dr ari ahad tu.... jadi aku gan suami ambil keputusan tuk anta zaim pada mlm selasa tu... coz aku ada keje sikit kat opis yg nak diselesaikan....  mlm selasa tu lepas maghrib aku dan suami anta zaim ke HUKM... mmg aku dah agak yg zaim akan ditahan di wad....

Hari rabu tu aku ambil cuti tuk jaga zaim di wad.... tengok macam ok aje... cuma kerap tido aje...en suami akan jaga tuk hari yg seterusnya... coz aku tak ada cuti... maklum ler kerja swasta... 14 hari setahun aje cuti yg aku ada.... kondisen ok masa aku jaga ari rabu tu.... tu yg aku ambil keputusan esoknya khamis aku keje... dan en suami yg jaga... mmg selalu begitu ler kalau zaim masuk hospital.... en suami yg akan jaga... coz en suami keje kerajaan... dan senang dapat cuti semingu ke dua minggu....

Esok nya ari khamis aku pegi keje mcm biasa.... aku kerap call en suami tanya kan perkembangan zaim... tp tetiba je pernafasan zaim turun dengan mendadak dr 95% ke 70%... jadi doctor terpaksa memakaikan alat pernafasan yg dipanggil "BIPAP" utk menolong zaim bernafas....  pernafasan zaim naik semula ke 97%.... pagi tu dlm pukul 10 ... pakar prediatrik iaitu Prof Ong ....doctor kepada zaim dtg tuk melihat kondisen zaim.... tetiba aje tekanan darah zaim menurun doc terpasa bagi ubat tuk tekana darah rendah....dia berterus terang dgn suami ku bahawa zaim mmg tidak dapat diselamatkan lagi .... tp itu hanya kata dia sebagai doctor yg merawat.... hidup mati ini adalah kerja allah.... prof tak berani nak kata apa .... terpulang pada semangat zaim... tuk melawan penyakit dia.... prog bagitau.... "bersedia ler menerima kenyataan".... dan panggil ler saudara mara... atau pong adik beradik... yg kenal gan zaim tuk datang melawat zaim .... bila suami aku bagitau mcm tu kat aku... apa perasaan korang time tu.... aku rasa mcm nak gugur aje jantung aku nie.....masa nie zaim dah tak buka lagi matanya selepas pakai bipap.....

Yelah walaupong zaim anak istimewa... hanya terbaring aje semasa hayatnya... makan dan minum pong pakai tiub....aku dan suami ku terlalu sayang kan muhammad azfar zaim nie.... dia tak pernah sekali pong menyusahkan aku dan suami ku... terlalu senang tuk menjaga dia... walaupun memerlukan pengorbanan aku dan suami ku....

Petang khamis tu aku terus bergegas ke HUKM.... zaim masa tu agak kritikal juga....  ya'allah tak tahu aku nak kata apa masa aku melihat zaim.... bernafas pong perlukan bantuan..... jadi aku ambil keputusan tuk jaga zaim.... aku tak kisah ler... kena potong gaji ...

Pagi jumaat tu aku dapat juga bertemu gan prof ong .... zaim masa nie tak kencing plak dari mlm khamis tu bawa ke pagi jumaat.... prof check dan bagitau yg buah pinggang zaim dah tak berfungsi lagi.... jadi terpaska masukkan tiub kat "bebird" along ... sedih aku masa nie... tengok keadaan anak aku... apa yg prof bagitau kat en suami smlm still sama aje pada pagi tu... tak terkata aku masa tu... hanya air mata aje yg mampu kuar sebagai tanda faham....mlm jumaat tu zaim asyik batuk aje ..... walaupun batuk tp zaim tak pernah buka mata... pastu air liur dia pong dah bertukar warna dan berbau...

Hari sabtu adik2 ku dari melaka dan shah alam balik...cuma adik lelaki ku aje yg tak dapat balik coz kursus kat jb.... sedara mara ramai jugak yg dtg... sampai kena marah gan jururawat coz terlalu ramai plak yg dtg... tp aku nak buat camne.... itu yg dipesan oleh prof... suh saudara mara dtg tuk tgk zaim sebelum terlambat... ari sabtu gan ahad semuanya ok....zaim dlm keadaan stabil.. pernafasan, jantung, tekanan darah... semuanya takde masalah..... dan doc pong dah bagi susu kat zaim.... tapi zaim tetap tak sedar2... cuma batuk2 aje setiap masa... air liur pula dah bercampur gan darah... aku tanya kat doc yg jaga zaim... kata nya mungkin darah tu disebabkan... masa buat suction kahak zaim... menyebabkan ada luka sikit kat tekak zaim....

Disebabkan semuanya dah ok... kodisen zaim pong stabil...aku ambil keputusan tuk kembali berkerja pada ari isnin 28 march.... itu yg aku kesal sampai sekarang.... pagi tu mcm biasa pegi keje... kerap call en suami tanyakan khabar.... tp dlm pukul 3ptg tu... tetiba aje suami ku call bagitau yg doc nak tebuk dada zaim... coz kata doc ada banyak angin kat paru2 zaim... dan masa nie pernafasan zaim menurun ke 75% dengan bantuan bipap tu.....tu yg doc nak tebuk dada zaim... aku cakap kat en suami... aku tak benarkan... tp doc tetap tebuk juga dada belah kiri zaim... coz suami ku kena tipu gan doc tu...doc tu cakap begini kat suami ku... " AYAH KUAR DULU NATI KITA CAL MAK ZAIM TUK JELASKAN NAPE KITA NAK TEBUK DADA DIA" en suami pong kuar ... pastu tetiba aje ...en suami teringat mana doc tu tahu no hp aku.... pastu hubby aku pun masuk semula... tp dada zaim dah ditebuk..... en suami call aku bagitau yg dada zaim dah kena tebuk.... aku pong mengamuk ... kalau ler aku ada kat hospital masa tu jaga zaim... mesti takkan terjadi mcm tu.....

Aku pong bergegas nak ke hospital... tp en suami suh aku ambil aiman dan bawa sekali ke hospital... mulanya aku ingat zaim takde apa2.... aku gerak dr opis dlm kul 3 lebih  dan sampai kat hospital dlm kul 5ptg.... ya'allah time tu jem sangat2 kat MRR2 nak ke Sg besi.... en suami bekali2 call tanya aku kat mana... sampai aku mengamuik jangan call lagi... coz aku akan risau bila hp berbunyi.... suami ku siap berpesan... bawa kereta hati2... zaim ok jangan risau... senang sikit ati aku masa tu... tapi ada sekali tu... suami ku call cakap zaim dah nazak... tp suara dia pelahan aje... aku tanya lagi abg nie jgn nak main2 kan elly... kejap kata ok kejap kata nazak... hubby ku terus matikan hp... aku jadi tak keruan masa tu.... sampai aje kat hospital aku terus ke katil zaim... tgk katil zaim dah berlangsir... aku masuk tgk dah ada yasin dan bacaan yassin melalui hp jururawat kat situ kat atas kepala zaim.... aku tgk kat mesin pernafasan zaim dah tinggal 10% aje.... ya'allahhhhhh.....

Zaim terberry masa tu... hubby ku sempat cuci berry zaim... selepas abis aje cuci... zaim terus memuntah kan darah dr mulutnya... aku dakap zaim dlm pelukan ku ... sebab masa dia muntahkan darah tu....dia melepaskan nafas dia yg terakhir.... dan perlahan-lahan zaim pergi tuk selama-lamanya di dlm pelukan ku dan pangkuan ku..... zaim terima kasih ... kerana bagi peluang kat mama nak... klu kau pegi sebelum mama sampai ... pasti mama tak dapat nak maafkan diri mama ini.... AL-FATIHAH

Nie aje gambar2 yg ada masa zaim di wad PHDU, hukm....






03 Januari 2011

First time balik Kg Sarikei, Sarawak

Uuuiisss lama benar mak tak hupdate ini blog.... mak kan gilez bz tak hengat ekekeke (pasan aje lebey.... cakap ler yg ko tu malas nak hupdate huhuhuhu). mak nak citer nie....Anakanda mak yg terchenta dan en suami yg terchenta telah selamat pergi ke sarawak 2 minggu lepas dan juga telah selamat kembali ke semenanjung, kirannya dah kembali ke pangkuan mak semula weee...

Meh mak citer balik masa anta aiman dan en suami pergi ke LCCT.... kul 3.30pg en suami dah kejut kan aku (ciittt mmg bini durhaka.. bangun pagi pong laki kena kejut kekekeke) aku pong siap2... dlm kul 4.30pg kejutkan aiman plak suh mandi dan bersiap.... bersemangat sungguh aiman pagi tu maklum ler nak balik kg.... dlm kul 4.45pg udah gerak dr umah... sampai kat LCCT kul 6pg.... check in barang ... gie toilet... beli makanan...main2 gan aiman.... dah tiba masa nak masuk ke dlm kapal terbang....pastu en suami bagi nasihat (jangan dikenang anak nati demam budak tu) baikkkk mak ikut nasihat... bini mithali ler katakan uuweekkkk!!!!! tapi dlm hati mak sebenarnya sudah banjirrrrrr.... tp mak tak mau tunjukkan... uuuuwaaaa!!!!!!

Masa dlm perjalanan balik dari LCCT ke tempat kerja... sepanjang perjalanan aku menangis... sedey coz tak pernah berpisah gan aiman lama2... paling lama pong 1 hari aje nie 2 minggu tak jumpa.... uuuwaaaaaaaa.... tapi takpe mak ada sorang lagi anak bujang mak sebagai peneman mak di kala sunyi... cewaaaahhhhhh



Aiman gan ayahnya kat LCCT... korang nengok muka si aiman tu pura2 buat muka sedey cam nak nangis... tapi sebenarnya tak sabar nak naik kapal terbang...wakakakaka


Waaahhhh .... korang nengok tu muka bahagia dua beranak .... uuwaaaaaa!!!!


Aiman gan mama.... masa nie buat2 muka senyum tapi dlm hati sudah banjirrrrr....


Tengokkk tu gila bahagi anak aku.... kat kg pong ko leh mandi dlm kolam yer dik... siap leh nengok pemandangan yg serba hijau lagi best nyeeeee.... klu kat umah ko mandi dlm kolam... nengok mangkuk jamban la'a jawapnya ekekekekeke.....


Aiman gan sepupu dia Najwa Nawarah....



Yeeessszzzzz... yang sebenar2nya balik kg x nie sebab usu aiman wedding... mulanya en suami tak mau bawa balik sekali si aiman nie.... tp aku cakap sian aiman tak pernah pong balik ke sarawak.... dan tak pernah pong jumpa kazen2 dia yg lain... akhirnya en suami pong mengalah... en suami risau takut nati aiman cari mama dia.... ciisssss... sampai aje kat kg aiman terus lupakan mama dia.... hehehehehehe



Aiman gan kazen2nya... hafiy & Harith



Ko buat apa tu dik!!!!



Nie acara khatam al'quran....



Wahh meriah warna warni gitu... tradisi di sarawak!!!!



Hari langsung dia belah lelaki...



Ipar ku udah mau balik ke kuching....



Aiman!!!!!


Sesi kemas mengemas.....ait cam kenai aje lelaki yg pakai baju warna ijau tu... iiissshhhh laki mak rupa2nya... lap u ayahhh!!!!



Pemandangan dari depan umah mertua ku!!!!!
gambar yg seterusnya jom layannnnnnnn.....

-
-
-
-
-
-
-















Ini ler mak dan bapa mertua ku yang terchenta!!!!! mwwaaahhhhh love uollsss... comelkan mak mertua ku....ala...ala... sayanggggg makkkkk!!!!!!

Ya'ampun.... ko dah sama besar gan nenek ko man huhuhuhu!!!!!

Sekian!!!!!
Sebenarnya aiman tak mau balik semenanjung.... bila ayah di sebut balikkk aje... terus menangiss sian anak mama... yelah duk kat kg dia bebas nak buat apa2... kiranya anak aku nie cam kambing baru kuar kandang ler ekekekeke.... yelah kat kl aku dan hubby mmg tak bagi dia kuar bermain di luar ... klu nak main basikal pong kat dlm umah ...risau korang tau2 ajeler kat bandar nie...eeerrrrmmmm...
Hubby terpaksa berbohong gan aiman...nie ayat azimat hubby i .... "adik gie mandi ... kita nak gie shopping kat kuching... nati masa nak balik ke kg sarikei ... abg haikal gan kakak najwa balik kg naik keta... aiman gan ayah balik kg naik kapal terbang.... nengok sapa sampai dulu" baru aiman ok cikit.... tapi tipah tertipuuuu!!!! uwaaaaa....
sampai kat LCCT ... sibuk aiman carik abg haikal.... bila nampak muka mama dia... muka aiman cam blur... tp mungkin dia windu gak gan mama dia nie... dlm keta sibuk citer apa yg berlaku kat kg... tetiba aje aiman peluk mama.... aku ingatkan dia nak tido... rupa2nya aiman menangis tp takdak bunyi langsung... hehehehehe !!!! aiamn sedeyyyy coz sudah kena tipuuuu weeeeee... jenuh gaj nak memujuk dia time tu..... lama2 ok gakkkk!!!!!
Bila ler plak giliran aku pulang ke sarawak huhuhuhuhu... nampak gayanya tahun nie pong en suami gan aiman akan balik raya ke sarawak...uuwwwaaa mak kena tinggal lagi... ayah ko mmg gilo kuasa.... tah bile lagi ayah ko nak mengalah bagi mak ko plak rasa rayo kat sana huhuhuhu.... nak buat camne !!!! ini ler gaya hidup ku terpaksa bergilir2 gan hubby.... mungkin ada hikmah disebaliknya....
Mak mertua ku yg terchenta bila ler menantu mu ini dapat merasa lagi sup itik sedap yg mak masak.... mak mertua ku mmg sodapppp masakannya..uuussshhhhh... mau tambah lagi berat badan ku klu balik sana....huhuhuhuhuhu...

24 November 2010

Aiman oh Aiman....

Start minggu depan anakanda mak si aiman dah tak gie school... coz cuti school dah bermula patutnya minggu nie dah tak school..ko pahal sikit2 school... aduyoiii mak nie kadang2 mengelabah gak.... yelah aiman2 hari cakap gie school.... cikgu kat school... belajar apa kak school... bila mama dia cakap sekolah abiss aku kena marah.... tu yg kuar school aje hehehehehe... ok takpe kita tukar school ke sekolah....sambung balik citer yg tadi tu.... mulanya mmg tak mahu anta aiman gie sekolah tapi disebabkan dah bayar full tuk bulan nie.... terpaksa ler mak anta gak si aiman gie sekolah.....aiman ok aje mungkin dia tak tau skrg nie dah start cuti sekolah.... klu tak mau melalak tak mau gie sek....
Berbalik pada tajuk mak kat atas tu....minggu lepas sebelum cuti raya haji... teacher aiman dah pulang kan segala bagai buku2 yg aiman belajar kat sek tuk sem ke-2..... vangga tul mak bila nengok hasil kerja anakanda ku yg tercinta.... tp bila mak nengok aje report card aduhhhh rasa nak pitam pong ada.... semua mata pelajaran aiman hanya dapat C.... ada satu matapelajaran tu dapat D... tetiba aje aku rasa menyesal dan rasa bersalah yg teramat sangat kerana terlalu mengharapkan teacher utk mengajar aiman...sedang kan selama setahun aiman belajar di tadika putra puri kat setiawangsa.... aku tak pernah sekali pong mengajar aiman tuk sesi belah malamnya.... aku biarkan aiman leka bermain dengan keretanya.... leka bermain dgn GB.... leka dgn laptop tuk layan youtube ultraman....leka nengok siaran kartun nye...611 & 613.... tp dlm leka2 aiman bermain ada satu yg dia kerap lakukan di rumah pada belah malam atau weekend....dia suka mewarna gambar walaupong idak ler secantik mana tp dia rajin mewarna....
Sejak dari aku sign report card aiman.... bermula ler sesi pembelajaran 1 jam di belah mlm... baru aku tahu dimana kelemahan anak ku.... selama ini bila aku suruh baca ABC... dia laju aja membaca ABCDEFG.... rupa2 nya tak kenai huruffff adoyoiiiiiiii tulun3x..... bila aku tunjuk huruf A.... dia diam aje "eeerrrrmmmmm" tu aje yg kuar dr mulut dia..... pada mulanya aku masih boleh bersabar lagi.... tp aku nie jenis yg tak sabar bila terus terusan dia tetap tak kenai gan abjad2 tu apalagi aku terus bertukar perwatakan jadi singa betina.... tu ler pasai aku tak mau jadi cikgu cikgi nie klu tidak mau anak2 murid aku tak suka gan aku.... siap nati panggil aku cikgu singa betina wakakakakaka.....
Dah pening kepala aku nie.... dah tak tau camne nak ajar si aiman tu mengenal huruf... tp takpe anak mak baru 4 tahun... nak sedapkan ati aku aje kikikikiki.... mungkin cuti sekolah nie nati aku akan bagi kerja rumah pada aiman sebelum pergi ke tempat kerja....ada 2 minggu lagi tuk sesi ulangkaji di rumah sebab 14 dec nati aiman ikut ayah dia balik ke sarikei, sarawak.... usu aiman nak kawin huhuhuhuhuhu.... en suami saya nak ikuttttt.... tp apa leh buat aku kena jaga anak ku yg sulong azfar zaim..... zaim tak sihat dia tak seperti kanak2 yg lain... dia anak istimewa anugerah allah pada aku dan suami ku.... aku redha... korang jangan plak nak sedey2 atau pong kasihan gan aku.... korang ada ke????? hanya yg terpilih oleh allah sahaja punyai anak sebegitu... nati akan ku ceritakkan tentang "MUHAMMAD AZFAR ZAIM" insan teristimewa buat ku dan suami ku.... perut pong dah berbunyi krek..kruk..krek...kruk... nak makannnnnnn....

20 November 2010

Proff Kehadiran Launch WIMAX

Gila ke apa ayat mak kat atas tu.... ada korang kisah... ada ke mereka2 kat ofis aku tu kisah klu aku datang ke idak kat launch WIMAX tu..... aku kan gila glam.... harus menghadirkan diri dimana saja walaupun kehadiran aku tidak di alu2 kan....wakakakakaka.... korang negok ler gambar2 mak kek bawah nie.... harus mak muntah darah nak setting bagai...nak detak watemark lagi..... sebenarnya byk lagi gambor kegedikkan mak di sana.... tp ia harus ditapis... hanya gambar2 yg ditapis sahaja layak dipaparkan... yg lain 18SG...kikikikiki...... Datuk Ct pong ada dtg gak gan Datuk K..... tp sebelum tamat majlis.... mereka udah gerak dulu.... telopong mak pandang ct berlalu pergi.....huhuhuhuhu....tunggguuu ler kejapppp... mak nak ambil gambar ... uwaaaaaaaaa.....
sebenarnya nak aje aku rembat lagi paper beg tu.... yelah nak bagi kat kengkawan yg tak dtg... tp apakan daya... mak nie jujur orangnya...hehehehe... korang nak tau ke apa yg ada kek dlm tu... tunggu entry yg akan dtg yer.



baru sampai dah dapat makan sup mushroom.... tu yg mak suka.... siap paksa mak ambil lagi... ait sapa kat belakang tu.... itu budak pantang nengok camera... terselit aje muka dia kat mana2...



ko ingat ko comel ke buat cam tu.... ada aku kisah....hahahaha....



siap ada buka stall lagi huhuhuhu.... mak kan pecinta makanan.... harus beratur walaupun panjang berjelar nak ambil makanan tu.....



dah macam kat dlm disko pong ada gak kan.... harammmmmm masuk disko.....


iklan "YES"


YES.... korang gie ler daftar cepat.... leh ler borak2 gan kengkawan korang yg berada di mana2 sahaja.... gilerrr promote.... mak kan pekerja cemerlang....weeeeeee



YES...YES...YES...



tu ha no hp timbalan perdana menteri kita.... korang klu ada apa2 nak komen ke... nak komplen ke... nak bagi cadangan ke...... ko call aje no tu...018-700 7777.... jgn plak korang cal lepas kul 12 mlm... kang ade yg .......!!!!!!!!!! tak dapek mak nak nolong.....



kan mak dah cakap.... kat mana2 pong itu budak ade.... walaupong dapat ambil belakang aje.... itupong udah membuat kan dia gumbira lalalalalalala..... mak ler yg hangin.... oit udah2 ler.... aku pong nak ada gambar privasi gak.......



ait mana sebelah lagi kaki mak..... compius....


bukti kehadiran mak disana


ini sedap gak... tp daging ikan tu tak masak mak bedal aje



nyam..nyam..nyamm

udang gomokkkkk.... sodapppppp


meja sekangkang kera....


ini gambar kat LOT 10... yaampun... lama sungguh mak tak jejak kaki kesana... kata orang KL.... LOT 10 (baru jejak smlm heheheh) ...Sg Wang...Pavillion... pong mak tak pernah jejak lagi..... huhuhuhuhu.... nampak sangat mak nie bukan kaki merewang.... cewaahhhh puji diri sendiri nampak.... korang rasa nak muntah tak baca ayat aku tu....
Gambar kat bawah nie pasti korang sumpah seranah kat aku.... pasan lebeyyyyyyy
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
sabar....sabar...scroll pelan2...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Jeng...jeng...jeng

hahahahaha... gelakkan diri sendiri dulu...ha'a korang plak sambut balik gelakkan aku nie....gambar mamat kat sebelah tu Jacob Yeoh...anak Tan Sri Francis Yeoh.... mak malu nak minta ambil bergambar gan dia... dapat ambil curi2 pong jadi ler.... look nice... mak suka nengok Jacob hencemmm ....duk...dak..duk...dak.. jantung mak bila terserempak gan Jacob nie .......tapiiiiiii en suami tetap no 1......xoxo



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...